Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Επιστολή της Πόλα Ρούπα για το σχέδιο απελευθέρωσης Μαζιώτη

Την ευθύνη για την επιχείρηση απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη με το ενοικιασμένο ελικόπτερο, όπως και για την ληστεία της τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία, ανέλαβε με επιστολή της, που ανάρτησε στην ιστοσελίδα indymedia η Πόλα Ρούπα, δίνοντας μάλιστα λεπτομέρειες για τα περιστατικά.

 

Στην επιστολή της, η Πόλα Ρούπα αναφέρει ότι, η επιχείρηση απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη ήταν σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορέσουν να πάρουν και άλλους κρατούμενους μαζί τους ενώ αναφέρει ότι, ο πιλότος ήταν οπλισμένος.

Μάλιστα, κάνει λόγο για αρκετή παραπληροφόρηση όσον αφορά το πώς εκτυλίχθηκε η επιχείρηση. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτός προτίμησε να ρισκάρει να συντριβεί μαζί μου στο βουνό από το να υπακούσει. Όταν τελικά προσγειωθήκαμε με φόρα στο έδαφος και ενώ γνώριζα ότι, η επιχείρηση είχε χαθεί, είχα κάθε ευκαιρία να τον εκτελέσω. Αποφάσισα συνειδητά να μην το κάνω. Παρά το γεγονός ότι, γνώριζα πώς με αυτή την απόφαση έθετα σε κίνδυνο την ζωή ή την ελευθερία μου, δεν το έκανα κι ας είχα την ευκαιρία. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά».