Log in
A+ A A-

Ο Τουσκ ευχαριστεί τις χώρες που μας έκλεισαν τα σύνορα

Αποκαλυπτική για τους σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό που επικυρώνουν οριστικά τον «αποκλεισμό» της Ελλάδας από το Βορρά και τον εγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα είναι η δήλωση του προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμο στο twitter, ο κ. Τουσκ ούτε λίγο ούτε πολύ... έδωσε τη στήριξή του και ευχαρίστησε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που έκλεισαν τα σύνορά τους, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για μονομερή ενέργεια αλλά για εφαρμογή της κοινής απόφασης των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Δεν πρόκειται για ζήτημα μονομερούς ενέργειας αλλά κοινή απόφαση των 28 της ΕΕ», ανέφερε ο κ. Τουσκ και πρόσθεσε:

«Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο λεγόμενος Βαλκανικός Διάδρομος είχε ουσιαστικά κλείσει οριστικά μετά την απόφαση της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας αλλά και της ΠΓΔΜ να κλείσουν τα σύνορα σε όσους δεν διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

thetoc.gr