Log in
A+ A A-

95.000 αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα από το «πακέτο Χατζηγάκη»

Το ποσό το 215 εκατομμυρίων ευρώ θα κληθούν να επιστρέψουν 95.000 αγρότες από τους συνολικά 725.000 που έλαβαν κρατικές ενισχύσεις, την περίοδο 2008-2009, από το λεγόμενο «πακέτο Χατζηγάκη», γνωστοποίησε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, είπε ότι «σε πρώτη φάση, το υπουργείο θα απευθυνθεί σε 12.000 αγρότες που είχαν λάβει ποσά άνω των 5.000 ευρώ, προκειμένου το δημόσιο να ανακτήσει συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ».

Πάντως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε ότι, εκτός από το Πακέτο Χατζηγάκη, η χώρα μας είναι υπόλογη και για το λεγόμενο «πακέτο Κοντού», που αφορά ενισχύσεις 108 εκατομμυρίων ευρώ για 54 συνεταιριστές οργανώσεις στον τομέα των δημητριακών και για το λεγόμενο «πακέτο Μωραΐτη», που αφορά χρέη συνεταιρισμών άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο υπενθύμισε ότι, σε σχετική συζήτηση, που ο ίδιος είχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους είπε, σε ό,τι αφορά το θέμα των καταλογισμών, ότι είναι τέτοια η κατάσταση στην Ελλάδα που «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».