Log in
A+ A A-

ΠτΔ: Η ΕΕ να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της

Μηνύματα με φόντο το προσφυγικό ζήτημα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα, με την οποία κορυφώθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου.

Την αντιμετώπιση των προσφύγων υπό όρους ανθρωπισμού από τη χώρα μας τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, καλώντας τους Ευρωπαίους εταίρους να επιδείξουν την ίδια συμπεριφορά. “Η ΕΕ οφείλει να σεβασθεί στο ακέραιο τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της, απομονώνοντας, εν ανάγκη και με την επιβολή κυρώσεων, τις ακραίες εκείνες επιλογές εταίρων που διακατέχονται από αντιανθρωπιστικά και αντιδημοκρατικά φοβικά σύνδρομα, τα οποία ουδόλως συμβιβάζονται με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη”, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

“Οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση αλλά και σε καιρό ειρήνης να προσφέρουν κοινωνικό έργο”, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

“Στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουμε είναι απαραίτητη η εθνική ομοψυχία στις μεγάλες προκλήσεις. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι απέναντι στις διχαστικές γραμμές του παρελθόντος”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Οι παρελάσεις δεν μπορεί να είναι φύλλο συκής που θα κρύβει τις προθέσεις της κυβέρνησης να κόψει μισθούς και συντάξεις”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.