Log in
A+ A A-

Ζωή: Κάποιοι έχουν λόγους να τρέμουν, να μην κοιμούνται

Το νέο της κόμμα, με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας», παρουσίασε επισήμως, σε εκδήλωση στο Χυτήριο, η τέως πρόεδρος της Βουλής,Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπολύοντας πολύ σκληρή επίθεση κατά της σημερινής κυβέρνησης και πρωήν συντρόφων της.

«Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή έτσι δηλώνει,» τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και έκανε λόγο για πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού και σκηνοθεσία εκλογών από τους δανειστές.

«Πρέπει να φύγουν» είπε χαρακτηριστικά για τους πρώην συντρόφους της και τους κατηγόρησε ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας. «Κάποιοι έχουν λόγους να τρέμουν και να μην κοιμούνται αν κρίνω από τη σημερινή παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση» είπε με νόημα κλείνοντας την ομιλία της.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι το νέο κόμμα-κίνημα στρέφεται κατά της ολιγαρχίας, ξεκινώντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που, όπως είπε, χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα, για να διαιωνίζεται.

Σε λίγες μέρες το Μνημόνιο θα συμπληρώσει έξι χρόνια, σημείωσε η τέως πρόεδρος της Βουλής, κάνοντας λόγο για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία το Μνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».

Οπως υπογράμμισε, το νέο κίνημα είναι ανοιχτό σε όλους. «Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες» είπε καλώντας το λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας -κάτι που, σύμφωνα με τα λόγια της, είναι πράξη ανυποταγής.

Το σύμβολο του νέου κόμματος με τον τίτλο Πλεύση Ελευθερίας είναι το καράβι με έξι πανιά σε σχήμα «Δ» συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα που ακολούθησε τον Π.Λαφαζάνη στη ΛΑΕ , Νάντια Βαλαβάνη. Επισης ήταν η πρώην βουλευτής Αγλαϊα Κυρίτση, αλλά και πολλοί άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά,

Η κ. Βουτσινά έγινε γνωστή όταν πέταξε μια κότα στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου και όταν από τα θεωρεία της Βουλής στις 16 Οκτωβρίου του 2015 ακούγοντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας να λέει πως « ο λαός είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ποιος θα υλοποιήσει τη συμφωνία» είχε φωνάξει « Ναι αλλά ο ελληνικός λαός είπε όχι» αναφερόμενη στο δημοψήφισμα.

thetoc.gr