Log in
A+ A A-

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τη διάταξη για τις off shore

Έντονη η πολιτική αντιπαράθεση για το άρθρο του πολυνομοσχεδίου που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να έχουν οικονομική δραστηριότητα σε off shore εταιρίες, ακόμα και σε χώρες που χαρακτηρίζονται φορολογικοί παράδεισοι.

Η Αυγή, στο σημερινό πρωτοσέλιδό της, κάνει λόγο για οφσάιντ με τις off shore. Αποτελεί κοινωνική πρόκληση σε μία περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, σημειώνει, και καλεί την κυβέρνηση να άρει αμέσως τη διάταξη.

Εν τω μεταξύ, την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να νομοθετήσει την κατάργηση της διάταξης για τις offshore, πριν από τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, ζητεί η Νέα Δημοκρατία.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, ζητεί παράλληλα από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στον καταλογισμό των ευθυνών για τον εμπνευστή και τον συντάκτη της απαράδεκτης, όπως λέει, αυτής ρύθμισης, καθώς και να «αποκαλύψει τα υποκρυπτόμενα συμφέροντα που επέβαλαν τη νομοθέτησή της».

Ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία σε κάθε περίπτωση θα καταργήσει αυτή τη διάταξη κάνοντας λόγο για μεγάλο πολιτικό, νομικό και ηθικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Οι offshore ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο πολιτικό, νομικό και ηθικό θέμα, η κοινωνία και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης το καταδικάζουν με ένταση, το θέμα είναι μείζον, δεν τελειώνει, δεν ξεπλένεται με ένα πρωτοσέλιδο» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

Χθες η ΝΔ κατέθεσε επερώτηση προς την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ζητώντας την απόσυρση της διάταξης.

Με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλουν τις κυβερνητικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τα πολυνομοσχέδια των χιλιάδων σελίδων που «φανερώνoυν το πραγματικό ήθος της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την έννοια της διαφάνειας».

Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία ζητά την κατάργηση της διάταξης και επισημαίνει τον κίνδυνο που δημιουργείται από τη δημοσίευση της, καθώς είναι σαφές ότι θα ευνοήσει τα πολιτικά πρόσωπα εκείνα, που κατά παράβαση του νόμου, κατείχαν ή συμμετείχαν σε εξωχώριες εταιρίες.