Log in
A+ A A-

Βενιζέλος: Αν εμείς είμαστε το "χθες" της Ελλάδας, ο Τσίπρας είναι το "προχθές"

Σκληρή απάντηση στη κριτική που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2014.

Απαντώντας στα σχόλια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως οι υποστηρικτές του Προϋπολογισμού εκφράζουν την Ελλάδα του χθες, ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε τον κ. Τσίπρα ότι «εκφράζει την Ελλάδα του προχθές», και προτείνει την «επιστροφή στα βαθιά αίτια της κρίσης».

Κατηγόρησε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ πως λειτουργεί χωρίς «καμία αίσθηση ευθύνης», έχοντας «βολευτεί στο ότι άλλοι σηκώνουν τη δυσανάλογα μεγάλη ευθύνη». «Σου λέει, πάντα θα υπάρχουν τα θύματα [...] τώρα που έρχονται οι γιορτές», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως με τις δηλώσεις του περί κινδύνου για τις καταθέσεις θέλει να σπείρει «τον πανικό» και τις φήμες για «Grexit», έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Όσον αφορά τον Προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που «θα λειτουργήσει ως βάση για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας», που ταυτόχρονα «θεμελιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους».

Στρέφοντας το βλέμμα του στα ανοιχτά «μέτωπα» της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν πρόκειται να αρθεί η προστασία από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και μικρομεσαία νοικοκυριά, καθώς αυτό θα ήταν «κοινωνικά ανάλγητο».

«Όπως θα γίνει κατανοητό από τους εταίρους μας πως είναι παντελώς αχρείαστο να μιλάμε για ομαδικές απολύσεις», δεδομένων ανταγωνιστικών βελτιώσεων που έχουν επιτευχθεί στην αγορά εργασίας.

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως η προεδρία συνιστά ευκαιρία για την Ελλάδα να δείξει το πρόσωπο μίας ισότιμης χώρας, και όχι του «φτωχού συγγενούς».

ΣΚΑΪ