Log in
A+ A A-

Αριστερή Πλατφόρμα: Δεν είναι καταστροφή η έξοδος από την Ευρωζώνη

Απάντηση σε όσους υποστηρίζουν ότι η έξοδος από το ευρώ θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη χώρα, άποψη που φάνηκε να συμμερίζεται και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Όστιν στο Τέξας στις 5 Νοεμβρίου, φαίνεται να δίνει η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο «κείμενο συμβολής» που παρουσίασε την Κυριακή στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν συνιστά καθόλου μια καταστροφική επιλογή η σχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη» τονίζει στο κείμενό της η Αριστερά Πλατφόρμα. «Η ευρωζώνη παίρνει τη μορφή μιας νομισματικής και οικονομικής "φυλακής" υψίστης ασφαλείας με κρατούμενους σε "αναγκαστική" εργασία εργαζόμενους και λαούς» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι «μια έξοδος (από το ευρώ) δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων».

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η σχεδιασμένη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη για την εφαρμογή ενός προοδευτικού ανορθωτικού προγράμματος, παρά τις δυσκολίες που θα τη συνοδεύσουν στην αρχική φάση, δεν συνιστά καθόλου μια καταστροφική επιλογή, όπως σκόπιμα προπαγανδίζουν οι κυρίαρχοι κύκλοι» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αριστερή Πλατφόρμα.

Όπως προσθέτει η συνιστώσα, «η έξοδος από την Ευρωζώνη στο πλαίσιο ενός προοδευτικού προγράμματος, μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά από μία κυβέρνηση της Αριστεράς για να ανασυγκροτηθεί προοδευτικά η παραγωγική βάση της χώρας, να ενισχυθεί σημαντικά η απασχόληση, να προστατευθεί στοιχειωδώς η ελληνική οικονομία και κυρίως για να υπάρξει ευνοϊκή και ισχυρή χρηματοδότηση για ένα ευρύ πρόγραμμα παραγωγικών δημόσιων επενδύσεων και ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μικρομεσαία αγροτιά.»

ΣΚΑΪ