Log in
A+ A A-

Η μυστική συνάντηση των 4 στην Ουάσιγκτον για την Ελλάδα

Μυστική συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας είχαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι των Θεσμών στην Ουάσινγκτον το Σάββατο το πρωί, στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο ΜΝΙ.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πόουλ Τόμσεν από το ΔΝΤ, ο Μπενουά Κερέ από την ΕΚΤ, ο Μάριο Μπούτι από την Κομισιόν και ο Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM. Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος τα πιθανά σενάρια για το ελληνικό χρέος, τη δεύτερη αξιολόγηση και το ρόλο του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, επικαλούμενο πηγές με γνώση της κατάστασης, δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο θέμα του ελληνικού χρέους «έχουμε φτάσει σε ένα πολιτικό αδιέξοδο».

Όπως προσέθεταν, η διάθεση εντός της ΕΕ να παραμείνει το ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα «εξασθενεί».

Την ίδια στιγμή, οι πηγές της ΕΕ εκτιμούσαν ότι είναι μη ρεαλιστικό να περιμένει κανείς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πριν το τέλος της νέας χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένει αδιευκρίνιστος διότι ο κ. Τόμσεν δεν έχει πεισθεί ακόμη ότι ο περίφημος κόφτης είναι μέτρο ικανό για να επιτευχθούν οι στόχοι μέχρι το 2018.

thetoc.gr