Log in
A+ A A-

Δεν εκδίδονται στην Τουρκία οι 3 από τους 8 στρατιωτικούς

Απορρίφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία για τρεις από τους οκτώ Τούρκους που εισήλθαν στη χώρα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στη γείτονα χώρα. Η υπόθεση άλλων τριών Τούρκων αναμένεται να εκδικαστεί την Τρίτη.

Για τους τρεις που εκδικάστηκε σήμερα Δευτέρα το αίτημα που υπέβαλαν οι τουρκικές αρχές, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας αποφάσισε την μη έκδοσή τους στην Τουρκία δεχόμενο τα επιχειρήματα που προέβαλαν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, οι τρεις υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή και η ασφάλειά τους, ενώ πρόσθεσαν ότι είναι βέβαιον ότι θα υποστούν βασανιστήρια και αντιμετώπιση που δεν συνάδει με τη νομιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι οι 8 τούρκοι στρατιωτικοί βαρύνονται στην Ελλάδα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο. Οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα

Σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση των στρατιωτών, κατηγορώντας τους ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Οι ίδιοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες.

thetoc.gr