Log in
A+ A A-

Αντιδράσεις για την επίθεση στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη - Υποψίες για Ν. Μαζιώτη

Τον 42χρονο αντιεξουσιαστή, Νίκο Μαζιώτη, θεωρεί "βασικό ύποπτο" η Αντιτρομοκρατική για την ένοπλη επίθεση, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη, Βολφγκαγκ Ντολτ, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία, στις 3:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, γάζωσαν με καλάσνικοφ το σπιτι του Γερμανού Πρέσβη, χωρίς να προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό. Οι δράστες έριξαν 20 ριπές, ενώ 4 σφαίρες έχουν καρφωθεί στην καγκελόπορτα, με την επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, και το σχετικό βίντεο να βρίσκεται ήδη στα χέρια της Αστυνομίας.

Η είδηση της επίθεσης προκάλεσε αίσθηση στην διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς έκανε άμεσα τον γύρο του κόσμου. Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε άμεσα τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Το τρομοκρατικό χτύπημα καταδίκασε σε πολύ αυστηρό τόνο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ χαρακτηρίζοντας το ως πολύ σοβαρό γεγονός.

Mε τον Βόλφγκανγκ Ντολτ επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ προσωπικό τηλεγράφημα απέστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος ο Γερμανός Πρέσβης εξέφρασε την σιγουριά ότι το περιστατικό δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις των δυο χωρών.