Log in
A+ A A-

Διαψεύστηκε η σύλληψη Μπαρμπαρούση

Σε εξέλιξη βρισκόταν το βράδυ της Παρασκευής μια απίστευτη καταδίωξη: Η ΕΛ.ΑΣ. κατεδίωκε το αυτοκίνητο του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση στην Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών.

 

Το όχημα του βουλευτή δεν σταμάτησε στα μπλόκα της αστυνομίας κι ανέπτυξε ταχύτητα, με τα περιπολικά να προσπαθούν να τον ακολουθήσουν.

Ο Μπαρμπαρούσης φέρεται να κρύβεται σε κάποιες περιοχές γύρω από το Αγρίνιο, όπου διαμένει, κι αναζητείται.

Ο βουλευτής διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας μετά τις προκλητικές δηλώσεις που έκανε στη Βουλή.

Λίγες ώρες νωρίτερα κυκλοφόρησε είδηση περί σύλληψής του, η οποία διαψεύστηκε.

Νωρίτερα, παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, για τις προκλητικές δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση στη Βουλή.

Στη σχετική παραγγελία, ζητείται να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές Αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Νωρίτερα, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την κατακραυγή και υπό το φόβο της δίωξης, ο πρώην πλέον βουλευτής της Χ. Αυγής επιχείρησε να ανακαλέσει άρον-άρον τα όσα είχε πει νωρίτερα, κάνοντας λόγο σε δήλωσή του για «αυθόρμητη» δήλωση που δεν είχε στόχο να αμφισβητήσει τη συνταγματική νομιμότητα.

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου -τις οποίες ανακαλώ- επ' ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν τη Συνταγματική Νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένου, ότι σε μια τυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα. Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στη Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας, από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» αναφέρει στη δήλωσή του.