Log in
A+ A A-

Ο Διευθυντής που διόρισε και παρίστανε... τον αδερφό του

Απάτη με φόντο έναν Καποδιστριακό Δήμο και σενάριο... χολιγουντιανής ταινίας εκτυλίχθηκε στην Πάτρα.  Πρωταγωνιστής, ένας Διευθυντής Δημοτικής Υπηρεσίας και ο δίδυμος αδερφός του, με τον οποίο έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό.

Πώς ακριβώς ενήργησαν τα δυο αδέρφια και κατάφεραν να... ξεγελάσουν το ελληνικό δημόσιο;  Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα Patrastimes, ο Διευθυντής διόρισε τον αδερφό του, με έναν μισθό που φτάνει στα 1000 ευρώ το μήνα.  Όμως, το περίεργο είναι ότι ο δίδυμος αδελφός δεν εμφανίστηκε ποτέ και τον ρόλο έπαιζε, όταν χρειαζόταν, ο... ίδιος ο Διευθυντής!  Κατ' αυτόν τον τρόπο, δημιουργήθηκε μια ακόμη περίπτωση "αργομισθίας" και το όλο σκηνικό θύμησε... κωμωδία καταστάσεων.

Πάντως, εκτός από τον... "διπλό ρόλο" που έπαιξε, ο Διευθυντής θα καθίσει στο εδώλιο και για άλλους λόγους.  Ένας από αυτούς είναι πως αντιμετωπίζει κατηγορίες για υπεξαίρεση χρημάτων, αφού φέρεται να εισέπραττε χρήματα από δίδακτρα και να τα πίστωνε στον λογαριασμό της συζύγου του.

Η απάτη, όπως προαναφέρθηκε, είχε στηθεί σε έναν Καποδιστριακό Δήμο ο οποίος, μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη το 2010, "απορροφήθηκε" διοικητικά από τον Δήμο Πατρέων.