Log in
A+ A A-

Ελληνικό “αμφίδρομο” πλοίο “κέρδισε” τους Ιταλούς

Μπορεί τα μεγάλα ελληνικά ναυπηγεία να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των λαθών που έγιναν στο παρελθόν αλλά και λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού που έχουν από τα ασιατικά ναυπηγεία όμως κάποια ναυπηγεία της χώρας μας συνεχίζουν το έργο τους και μάλιστα πραγματοποιούν και εξαγωγές.

Πιο συγκεκριμένα το αμφίδρομο πλοίο «Trinacria» (IMO 9818917) που κατασκευάστηκε στο Πέραμα στο ναυπηγείο ΜΕΓΑΤΕΧΝΙΚΑ παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες στην ιταλική εταιρεία Bluferries, η οποία είναι θυγατρική εταιρεία των Ιταλικών Σιδηροδρόμων για να πραγματοποιεί το δρομολόγιο Μεσίνα – Σαν Τζιοβάνι, ενώνοντας την Σικελία με την ηπειρωτική Ιταλία.

Το ελληνικό αμφίδρομο πλοίο το οποίο αρχικά ονομαζόταν «Ωκεανός Ι» έχει μήκος 104 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 400 επιβάτες και 23 φορτηγά ή 150 οχήματα. Ακολουθούν βίντεο από την καθέλκυση του πλοίου στο ελληνικό ναυπηγείο τη ρυμούλκηση του και από την παράδοση του στην Ιταλία.

Το συνολικό κόστος ναυπήγησης του πλοίου έφτασε τα 14,5 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρουν πληροφορίες υπάρχει option της ιταλικής εταιρείας για την ναυπήγηση ενός ακόμη πλοίου