Log in
A+ A A-

Έκθετος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ για την παρουσία του σε κομματικές συγκεντρώσεις του Τσίπρα

Featured Έκθετος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ για την παρουσία του σε κομματικές συγκεντρώσεις του Τσίπρα

Δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους της αστυνομίας μετά την φυσική παρουσία του αρχηγού της Αριστείδη Ανδρικόπουλου σε κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά την προσπάθειά του να δικαιολογήσει και να υποβαθμίσει την παρουσία του σ’ αυτές, πρόκειται για θεσμικό ατόπημα.

Αρχικά, φωτογραφίες εμφάνισαν τον κ.Ανδρικόπουλο να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης του Συντάγματος. Φορώντας τα πολιτικά του συνομιλούσε σε φιλικό κλίμα με πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Αλέκος

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έγινε γνωστό ότι δεν ήταν η παρθενική του συμμετοχή. Είχε παρεβρεθεί και στην κομματική εκδήλωση της Ξάνθης, καθώς πριν από αυτήν είχε πραγματοποιήσει επιθεώρηση στα σύνορα με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. Μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών και τα ερωτήματα που αυτές ήγειραν, επιχείρησε να απαντήσει.

Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν εκεί εν ώρα καθήκοντος, «στο πλαίσιο των εποπτικών του καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης». Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ίσχυε, ο αρχηγός της αστυνομίας όφειλε να φοράει τη διακριτική του στολή και να βρίσκεται σε κάποιου είδους υπηρεσιακή επαγρύπνηση και σε επαφή με αστυνομικούς.

Αντιθέτως, εκείνος παρακολουθούσε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από τις πρώτες θέσεις, περιστοιχισμένος από το πρωθυπουργικό επιτελείο, με μία εμφανώς χαλαρή διάθεση που ούτε άρμοζε, ούτε και παρέπεμπε στον ρόλο και στο αξίωμά του. Η επίσημη ανακοίνωσή του, μάλιστα προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση.

Και στο Αγρίνιο, μετά την Ξάνθη και την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή στο Σύνταγμα, ήταν παρών ο αρχηγός της Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες του αρχηγού της Αστυνομίας να δίνει το παρών σε τρεις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας τα όσα έλεγαν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι ο κ.Ανδρικόπουλος «εποπτεύοντας τα μέτρα ασφαλείας» έχει παραστεί σε περισσότερες συγκεντρώσεις του κ.Τσίπρα από πολλά στελέχη του κόμματος.