Log in
A+ A A-

Τι θα αλλάξει στον Ποινικό Κώδικα: Σκληρότερες ποινές για μολότοφ, εμπρηστές & επιθέσεις

Featured Τι θα αλλάξει στον Ποινικό Κώδικα: Σκληρότερες ποινές για μολότοφ, εμπρηστές & επιθέσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, βέβαιη θεωρείται από την νυν κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσουτάκη η επαναφορά του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών υλών (μολότοφ) σε κακουργηματική μορφή, όπως επίσης και η μετατροπή σε κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας και δωροληψίας υπαλλήλου, το οποίο με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα,έχουν μπει η επανεξέταση της νομοθεσίας για πυρκαγιές και εμπρησμούς (σκοπός να αλλάξει προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών), η επαναφορά του άρθρου που σχετίζεται με τις επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, όπως και ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την πρόκληση σωματικών βλαβών σε εφοριακούς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Μετά τα πολλά και συχνά επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας κατά τη διενέργεια ελέγχων.

Και όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση θέλει να τα υλοποιήσει άμεσα, με γνώμονα να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παρανομίες και διαφόρων ειδών αδικήματα, ή και «εγκλήματα» όπως η τεράστια οικολογική καταστροφή με την πρόσφατη φωτιά στην Εύβοια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πιο συγκεκριμένα έχει προχωρήσει ήδη στην επανασύσταση της προηγούμενης νομοπαρασκευαστικής επιτροπής (αυτής δηλαδή που κατάρτισε τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα), με το σκεπτικό ότι τα μέλη της λόγω της γνώσης και της εμπειρίας τους μπορούν να προσεγγίσουν ολιστικά τον νέο Ποινικό Κώδικα και να προβούν στις αναγκαίες τροποποιήσεις με καίριες παρεμβάσεις. Κάτι που θέλει να κάνει άμεσα και ειδικότερα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκινά και η δικαστική περίοδος.