Log in
A+ A A-

Τρύπα 50 εκατομμυρίων ευρώ στα ελληνικά αμυντικά συστήματα

Οικονομική τρύπα ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων εντόπισε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, με αποτέλεσμα να ασκήσει σοβαρές ποινικές διώξεις εναντίον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου!

 

Ειδικότερα, στην Δικαιοσύνη θα κληθούν να λογοδοτήσουν 19 μέλη του Δ.Σ. που διοικούσε την εταρεία από το 2006 έως και το 2010, χρονικό διάστημα κατά το οποίο εντοπίστηκαν οι σχετικές οικονομικές ατασθαλίες.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε αποζημιώσεις για τα μέλη που αποχωρούσαν οι οποίες ήταν τετραπλάσιες (!) από αυτά που προβλέπει ο νόμος, με αποτέλεσμα να προκύψει ζημιά της τάξεως των 12 εκατομμυρίων ευρώ.  Εκτός αυτού, όμως, θέμα προκύπτει και με την διαχείριση των κρατικών επιχορηγήσεων

Επίσης, οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Δικαιοσύνη και για τα υπόλοιπα 38 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν κεφάλαια από κρατικές επιχορηγήσεις, που διατέθηκαν σε μισθολογικές παροχές και ασφαλιστήρια συμβόλαια για το προσωπικό και υπεγράφησαν από την Εθνική Τράπεζα.