Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Κάλεσμα ευθύνης προς τους βουλευτές

  • Written by 

Ενώπιον των ευθυνών των θέτουν Σαμαράς και Βενιζέλος τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που φέρονται να αντιδρούν σε επιμέρους θέματα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές προσφέροντάς τους ταυτόχρονα το «παράθυρο» να «δραπετεύσουν» από προηγούμενες δηλώσεις τους.


Η απόφαση, την οποία περιέγραψε με αδρές γραμμές χθες το βράδυ στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το επικαιροποιημένο κείμενο της συμφωνίας να έρθει σε ένα νομοσχέδιο - πακέτο με τρία άρθρα, ένα για τις αλλαγές που σχετίζονται με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ένα για το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα και ένα για τις τράπεζες, δίνει δύο δυνατότητες στους βουλευτές: είτε να απορρίψουν συνολικά τη συμφωνία, είτε να κάνουν πίσω στις επιμέρους διαφωνίες τους.
Όπως είχε γράψει εδώ και μέρες το naftemporiki.gr η απόφαση αποτελεί προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος επιθυμούσε, μετά τη συμφωνία, να φτάσει στις εκλογές χωρίς σκιές.
Παρά την πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε πει στον Πρωθυπουργό στη συνάντηση της περασμένης Τετάρτης ότι δεν θα θέσει τους βουλευτές του προ εκβιαστικών διλημμάτων, φαίνεται ότι στη Χαριλάου Τρικούπη επικράτησαν δεύτερες σκέψεις. Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έλεγε πριν από λίγο στο naftemporiki.gr ότι δεν «φαίνεται κακή η απόφαση για ένα νομοσχέδιο, τρία άρθρα».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εντός της ημέρας θα υπάρξει συνάντηση του Φίλιπου Σαχινίδη με τον Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να οριστικοποιηθεί η απόφαση του Πρωθυπουργού.
Εν αναμονή της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί, χωρίς όμως να διευκρινίσει τι θα πράξει στην κρίσιμη ψηφοφορία, στις σκέψεις του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με συνεργάτη του, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού προ των εκλογών του Μαΐου.