Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ο Μπαλτάκος δηλώνει αντικουμουνιστής

  • Written by 

Την δική του εκδοχή για την «τύχη» του Άρθρου 19 του Μεταναστευτικού Κώδικα αλλά και τις προσωπικές του απόψεις περί κομμουνισμού ανέλυσε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.


Ο κ. Μπαλτάκος , σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM τάχθηκε υπέρ του συγκεκριμένου άρθρου – το οποίο κατατέθηκε και αποσύρθηκε αρκετές φορές από το αρμόδιο υπουργείο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις βουλευτών – τονίζοντας ότι υπάρχει πλήθος περιπτώσεων όπου οι μετανάστες προχωρούν σε ψευδείς καταγγελίες για ρατσιστική βία εναντίον τους.
«Σ' αυτό το θέμα, υπήρχαν καταγγελίες από αστυνομικές ενώσεις σε όλη τη χώρα για ψευδείς, αναίτιες και άδικες κατηγορίες σε βάρος τους, οι οποίες εμπλέκουν αθώους, ταπεινούς ανθρώπους των 700 ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάκος.
Προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί εκ νέου η συγκεκριμένη διάταξη, αφού πρώτα διεξαχθεί η απαραίτητη διαβούλευση.
Απατώντας σε ερώτηση ότι έχει χαρακτηρισθεί από κάποιους ως ακροδεξιός, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Αντικομμουνιστής ασφαλώς και είμαι. Δεν συζητείται αυτό. Από μικρό παιδί. Έτσι γεννήθηκα, έτσι μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω». Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «ασφαλώς και επιτρέπεται να είναι κάποιος κομμουνιστής και δεν δημιουργεί αυτό ζήτημα στη δημοκρατία της χώρας. Αλλά γιατί να μην επιτρέπεται σε κάποιον να είναι αντικομμουνιστής;».
Αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα της Χρυσής Αυγής, με δεδομένο ότι η δικαστική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.