Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

"Σηκώνει" την αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ

  • Written by 

«Μπορεί ο κ. Σαμαράς να έσπασε μετά από μέρες τη σιωπή του, αλλά υιοθέτησε την κλασική στάση του "ενόχου"», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για την υπόθεση Μπαλτάκου. Ο Σύριζα φαίνεται να προσπαθήσει να εκμεταλλεύτει πολιτικά την σύγκρουση. 


Όπως αναφέρει, οι σχετικές δηλώσεις συνιστούν ομολογία ενοχής, αφού «αντί να μιλήσει ο Πρωθυπουργός για τις δικές του ευθύνες, κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο, της επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν αρκεί μία «ανέξοδη αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του κ. Μπαλτάκου». Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι τέως γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου «δεν ήταν κλητήρας στη Bουλή, αλλά έμπιστος και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, κεντρικό στέλεχος της κυβέρνησης με ιδιαίτερα νευραλγικό ρόλο». «Ο κ. Μπαλτακος ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Σαμαρά με την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή», συμπληρώνεται.
Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός είναι «προσωπικά υπόλογος για την ύπαρξη παρακράτους εντός του Μαξίμου», καταλήγοντας: «Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Bουλή και να ετοιμάσει την "ηρωική" του έξοδο».

"Καυγάς Μειμαράκη-Παπαδημούλη"

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε στη Βουλή ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κοινοβουλετικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος είχε μιλήσει για «κρυπτόμενο Πρόεδρο».
Ο Β. Μεϊμαράκης απάντησε ότι «ζήτησα αμέσως με αυστηρό τρόπο και προσέγγιση να έχω πλήρη ενημέρωση για το τραγικό και κακό γεγονός» και κατηγόρησε τον Δ. Παπαδημούλη ότι «σας διακρίνει προσωπική εμπάθεια στο πρόσωπό μου».
«Δεν υπάρχει τίποτε προσωπικό και καμία εμπάθεια. γνωριζόμαστε δεκαετίες. Άσκησα αυστηρή πολιτική κριτική στο τραμπούκικο γεγονός. Δεν υπήρξε μέχρι τώρα καμία δημόσια τοποθέτησή σας», επεσήμανε ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε πως όταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα διατάσσεται αμέσως έλεγχος, ερευνάται πως μπήκε στη Βουλή και γιατί φυγαδεύθηκε, καθώς καταζητείται με το αυτόφωρο.
«Ναι το θεωρώ προσωπικό», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε: «πολλές φορές με υβρίζετε προσωπικά από τα κανάλια. Το κάνατε και προχθές και σήμερα. Και γι' αυτό εκπλήσσομαι, γιατί τον τελευταίο καιρό λέτε ότι είμαι κρυπτόμενος και σιωπών, ότι μου χαλάσατε το γεύμα κ.λπ.».
Επί των γεγονότων ο Β. Μεϊμαράκης είπε ότι ενημέρωσε την Διάσκεψη των Προέδρων. Είπε ότι αμέσως διέταξε ΕΔΕ και χθες στην Διάσκεψη παρουσίασε το καταρχήν πόρισμα. Ξεκαθάρισε ότι η φρουρά της Βουλής δεν μπορεί να προχωρήσει σε σύλληψη όταν δεν έχει ασκηθεί δίωξη και δεν είναι αυτεπάγγελτο. «Εδώ δεν είναι αστυνομία, είναι φρουρά», είπε και ισχυρίσθηκε πως στο επεισόδιο με τον Δ. Μπαλτάκο «δεν υπάρχει σύλληψη, αλλά απομάκρυνση και παράδοση στην Αστυνομία».
«Χαίρομαι γιατί μιλά σε άλλο τόνο», σχολίασε ο Δ. Παπαδημούλης λέγοντας ότι τη Δευτέρα ο Β. Μεϊμαράκης «κραύγαζε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν θα επιβάλλει εδώ το πεζοδρόμιο»».
«Παραφράζετε αυτά που είπα», αντέδρασε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «αν εσείς αισθάνεστε πεζοδρόμιο είναι δικό σας προσωπικό πρόβλημα, εγώ για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τα δέχομαι αυτά».
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ασκεί, και θα συνεχίσει να ασκεί, πολιτική κριτική. Επεσήμανε πως όταν έγινε το επεισόδιο ο Πρόεδρος της Βουλής όφειλε να ενημερώσει την Ολομέλεια για τις ενέργειές του.
«Το ότι είμαι Πρόεδρος δεν σημαίνει ότι ευνουχίζομαι πολιτικά και ιδεολογικά. Δεν σας έκρυψα ότι εξελέγην με τη ΝΔ», υπογράμμισε ο Β. Μεϊμαράκης επικρίνοντας τον Δ. Παπαδημούλη ότι δεν μετείχε στην ψηφοφορία γιατί συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή και τον κατηγόρησε ότι εκείνος προσωπικά δεν τον ψήφισε ως Πρόεδρο της Βουλής.
«Όχι απλώς σας ψήφισα, αλλά ήμουν εξ αυτών που στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκα να ψηφιστείτε. Το σφάλλειν ανθρώπινο. Προσωπικά πιστεύω ότι έκανα λάθος», απάντησε ο Δ. Παπαδημούλης. Για την παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε ότι ήταν συλλογική απόφαση να παραστεί. «Δεν θέλουμε να ευνουχίσουμε κανένα, πόσο μάλλον εσάς. Αυτό που κάνουμε είναι να σας κρίνουμε πολιτικά», κατέληξε.
Μιλώντας με δημοσιογράφους ο Δ. Παπαδημούλης είπε πως το γεγονός ότι ο Β. Μεϊμαράκης μετά την πολιτική κριτική που του ασκήθηκε ήρθε στην Ολομέλεια είναι θετικό. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», είπε διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει προσωπικό πρόβλημα μαζί του.