Log in
A+ A A-

Παρέμβαση Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής για Μπαλτάκο και Χρυσή Αυγή

Την ικανοποίησή του για τα αντανακλαστικά που επιδεικνύει η Κυβέρνηση στην δικαστική και πολιτική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο εκτελεστικός Διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος όμως δήλωσε σοκαρισμένος από το περιεχόμενο του βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον Τάκη Μπαλτάκο.

 

"Αυτό το περιστατικό θα πρέπει να υπήρξε πραγματικό σοκ για τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος έχει επιδείξει ισχυρή ηθικά και πολιτικά ηγετικά προσόντα για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής", τόνισε ο κ. Χάρις, για να προσθέσει πως «ταυτόχρονα, μας ενθαρρύνει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και το δικαστικό και νομοθετικό σώμα θα συνεχίσουν να διώκουν την Χρυσή Αυγή, της οποίας ο ρατσισμός και η ξενοφοβία της απειλούν τη δημοκρατική Ελλάδα».

Ο κ. Χάρις μίλησε και για την παραίτηση Μπαλτάκου, την οποία χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένη ενώ αναφέρθηκε και στην υπόσχεση που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής στα μέλη της AJC, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις ΗΠΑ.