Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Αγοραία παιχνίδια στο ΣΥΡΙΖΑ του επιτρεπτού

  • Written by 

Λιγότερο δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, πολώνεται το πολιτικό περιβάλλον. Ο Σύριζα καταγγέλει το ΠΑΣΟΚ για διαγραφεί χρεών, ο Πάγκαλος το ΠΑΣΟΚ για φτηνό εκβιασμό και ο Βενιζέλος απειλεί την κυβερνητική σταθερότητα με άξονα τα αποτελέσματα της Ελιάς. 

 

Ολομέτωπη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταθέτει «φωτογραφική» τροπολογία προσθήκη στο Μεσοπρόθεσμο κατά της Χαριλάου Τρικούπη, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς πως με τη δημιουργία της «Ελιάς» ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να σβήσει τα χρέη που έχει ως ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν, μεταξύ άλλων, τα κόμματα τα οποία προέρχονται από το μετασχηματισμό κομμάτων -όπως η Ελιά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ- που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εθνικές ή ευρωπαϊκές εκλογές, να θεωρούνται καθολικοί διάδοχοι των κομμάτων από τα οποία προέρχονται, ως προς το σύνολο των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους εργαζόμενους τους, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και κάθε τρίτον με τον οποίον είχαν συναλλαγές, ανεξαρτήτως εάν το -εκ μετασχηματισμού- προερχόμενο κόμμα απέκτησε νέο ΑΦΜ.

Υπενθυμίζεται πως και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι μέσω της Ελιάς προσπαθεί να απαλλάξει το ΠΑΣΟΚ από τις οφειλές εκατομμυρίων που έχει. Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στις 2 Απριλίου είχε πει «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να αλλάξουν ΑΦΜ και να ρίξουν φέσι, ιδρύοντας ο μεν κ. Σαμαράς τη Νέα Ελλάδα, ο δε κ. Βενιζέλος προσχωρώντας στην Ελιά».

Οι αιτιάσεις Πάγκαλου στον Βήμα ΦΜ

Βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το δίλημμα που έθεσε ενόψει των ευρωεκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ.Πάγκαλος μίλησε για άθλιο και αφελή εκβιασμό που στέλνει τους ψηφοφόρους στη ΝΔ, αλλά και για τακτική αυτοκτονίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Το δίλημμα του Ευάγγελου Βενιζέλου πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φύγει από την κυβέρνηση (και άρα να τη ρίξει, προκαλώντας εκλογές) αν τα ποσοστά της Ελιάς στις ευρωεκλογές δεν είναι καλά, δεν προκάλεσε μόνο συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε και ο κ. Βενιζέλος» τόνισε ο Θόδωρος Πάγκαλος και... γύρισε στο 2007: «Όλοι θυμόμαστε το Ζάππειο, όπου όρμησε, ενώ δεν τον περίμενε κανείς και είπε "εγώ είμαι εδώ και σας καλώ να αλλάξουμε ηγεσία για να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές" και όμως ο Παπανδρέου αντιστάθηκε, ορθώς κατά τη γνώμη μου, και κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές και ο Βενιζέλος δεν πήρε τίποτα και αποδοκιμάστηκε εντελώς.

Και τι σημαίνει αυτό που είπε; Μέχρι στιγμής, είναι το σημαντικότερο επιχείρημα που ακούστηκε, κατά τη γνώμη μου, για να ψηφίσει κανείς ΝΔ. Αυτό το 40% που δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει και θα αποφασίσει την τελευταία εβδομάδα, θέλει σταθερότητα και να μην πέσει η κυβέρνηση και αμφιταλαντεύονται να ψηφίσουν το κόμμα Σαμαρά ή το κόμμα Βενιζέλου, τώρα τούς έδωσε το επιχείρημα να ψηφίσουν Σαμαρά».