Log in
A+ A A-

Τσίπρας: Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές

Την σιγουριά πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές και θα δώσει την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να καταδικάσει έμπρακτα τις πολιτικές λιτότητας, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ιταλική έκδοση της Huffington Post.

"Οι ευρωεκλογές θα μας αναδείξουν πρώτο κόμμα. Θα επιβεβαιώσουν, δηλαδή, την δυσαρμονία ανάμεσα στη θέληση του λαού και τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι η συνέχιση της λιτότητας, με οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, θα περιφρονεί τη θέληση του λαού. Θα παραβιάζει ευθέως την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας", δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος στην συνέχεια χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως την εναλλακτική λύση στην Ευρώπη της Άνγκελα Μέρκελ.

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, φανερών και κρυφών. Από τη μέρα που θα ορκιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει τίποτα απ' όλα όσα έχουν σχέση με τη λιτότητα και περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015-2018. Δεν ισχύουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις - κύριες και επικουρικές - οι νέες περικοπές στους μισθούς, η μονιμοποίηση των χαρατσιών, οι απολύσεις 11.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η επαναφορά του εργοδοτικού λοκ-άουτ».