Log in
A+ A A-

Επίθεση Τσίπρα σε Βενιζέλο - Σαμαρά

Για "άθλιο εκβιασμό" κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, ωστόσο, συμφώνησε πως οι ευρωεκλογές ενδέχεται "να αποτελέσουν και το τέλος της Κυβέρνησης".

Από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά, στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, βάσει των οποίων, σε περίπτωση που καταποντιστεί η "Ελιά" στις Ευρωεκλογές (σ.σ. συνδυασμός στον οποίο συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ), δεν θα πρέπει το Κίνημα να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες από όσες του αναλογούν, εννοώντας την εν γένει συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο και κατηγόρησε ότι «ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το Σύνταγμα, έχει κηρύξει εκτός νόμου το διάλογο», χαρακτηρίζοντάς τον «ηγεμόνα των μονολόγων».

Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα επέφεραν την απάντηση της Κυβέρνησης και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.

«Όταν θες να γυρίσεις πίσω τη χώρα σου στο χειρότερο χθες, τη στιγμή που πάει να βγει από την κρίση, όταν δυσαρεστείσαι για την υποδειγματική δίωξη των ναζιστών, όταν απειλείς όποιον δε συμφωνεί μαζί σου, τότε δεν είσαι απλώς ένας ακραία διχαστικός καιροσκόπος. Είσαι και πολιτικά επικίνδυνος. Και αποπνέεις σήψη και παρακμή», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.