Log in
A+ A A-

Ε. Βενιζέλος: Κανένα αίτημα επιστροφής ομογενών από την Ουκρανία

Διέψευσε κατηγορηματικά ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, τις πληροφορίες που θέλουν ομογενείς από την Ουκρανία να έχουν υποβάλει αιτήματα μετακίνησης ή επιστροφής στην Ελλάδα, εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα.

Όλα αυτά, κατά την διάρκεια της 9ης Τριμερούς Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως η ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο και τα δυο ελληνικά προξενεία (Μαριούπολη - Οδησσός) βρίσκονται σε επαφή και στενή συνεργασία με τους ομογενειακούς συλλόγους και έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

"Η Αθήνα είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε βοήθεια στην ομογένεια.  Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι η μετακίνηση πληθυσμών αλλά η σταθεροποίηση της Ουκρανίας και η ασφάλεια των πολιτών της", επεσήμανε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Τέλος, οι τρεις Υπουργοί, στην κοινή διακήρυξη που εξέδωσαν, τόνισαν ότι "παραμένουν πλήρως προσηλωμένοι στη στήριξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας", τασσόμενοι όμως υπέρ της εύρεσης μιας διπλωματικής λύσης για να ξεπεραστεί η κρίση.