Log in
A+ A A-

Α. Τσίπρας: "Ο λαός θα συμμετέχει στις κρίσιμες αποφάσεις"

Ενεργή συμμετοχή του λαού στην πολιτική διαδικασία υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα left.gr, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος περί διενέργειας δημοψηφισμάτων σε κρίσιμα ζητήματα.

"Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, μόνο με τη διαρκή και ενεργή συμμετοχή του λαού στην πολιτική διαδικασία. Ο ίδιος ο λαός θα αποφασίζει για τις κρίσιμες αποφάσεις που τον αφορούν.", τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε την σιγουριά πως τα πολιτικά άλλοθι της συγκυβέρνησης "θα έχουν ημερομηνία λήξης την 25η Μαϊου".

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες ανασύστασης της κεντροαριστεράς, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και κάνοντας λόγο για "ασκήσεις επί χάρτου του παλιού πολιτικού κόσμου που φεύγει, σε κενό κοινωνίας", επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε σίγουρος ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αλλά και τις βουλευτικές εκλογές θα αποτελέσει έναυσμα αλλαγής.

"Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωπαϊκές εκλογές -και στη συνέχεια και στις βουλευτικές- θα πυροδοτήσει μια αντίστροφη κίνηση σε σχέση με το 2010. Θα λειτουργήσει ως θετικό παράδειγμα αλλαγής, κυρίως στους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου που υφίστανται τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών. Αυτοί οι λαοί θα ασκήσουν πίεση προς τις κυβερνήσεις τους να συντονιστούν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο."