Log in
A+ A A-

Α. Τσίπρας: Θα είναι καλοκαίρι ραγδαίων εξελίξεων

Την ευκαιρία να προκαλέσουν με την ψήφο τους ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ανάλογες με εκείνες που σηματοδότησαν την έναρξη της Μεταπολίτευσης πριν από 40 χρόνια, θα έχουν οι Έλληνες με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως "το καλοκαίρι του 2014 θα είναι ιστορικό", επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι αυτές οι Ευρωεκλογές έχουν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

"Με λιτότητα δεν βγαίνουμε από την κρίση, πρέπει να παμε σε μια συνολική διαπραγμάτευση για την Ευρώπη.  Οι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε το Μάιο του 2010 για το μνημόνιο. Θα γίνει το 2014", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα σενάρια εξόδου από το ευρώ, εκφράζοντας την σιγουριά ότι, σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, το κοινό νόμισμα θα κατέρρεε οριστικά, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας μπορούσε να διαπραγματευτεί με πολύ καλύτερους όρους.

"Σε όλο τον κόσμο με ρωτούν πώς είναι δυνατόν να μην διαπραγματεύθηκε η Ελλάδα τους καταστροφικούς για τη χώρα όρους", καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά στο σλόγκαν "Νέα Ελλάδα" και τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας ότι "εκλάπη" από το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι πρόκειται για ένα σύνθημα που έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από την Αριστερά.

«Με λιτότητα δεν βγαίνουμε από την κρίση, πρέπει να παμε σε μια συνολική διαπραγμάτευση για την Ευρώπη» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι οι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε το Μάιο του 2010 για το μνημόνιο. Θα γίνει το 2014», είπε χαρακτηριστικά.