Log in
A+ A A-

Bloomberg: Ανησυχία για πιθανή ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανησυχία του για πιθανή ευρεία επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα εκφράζει, μιλώντας στο Bloomberg, αναλυτής της Credit Agricole, κάνοντας λόγο για ένα ενδεχόμενο που θα προκαλέσει σοκ στις ευρωπαϊκές αγορές!

"Μια ευρεία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, στις ευρωεκλογές αυτής της εβδομάδας, μπορεί να προκαλέσει «σοκ» στα στοιχεία ενεργητικού της Ευρώπης, σε μια συγκυρία που η Ελλάδα προσπαθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις".  Η δήλωση αυτή ανήκει στον στρατηγικό αναλυτή της Credit Agricole, Mark McCormick, ο οποίος τόνιζε ότι, εάν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επικρατήσει με συντριπτικό ποσοστό, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

"Οι εκλογές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία είναι δευτερεύουσες έναντι της Ελλάδας, μολονότι και αυτές μπορούν να δοκιμάσουν τις ορέξεις των επενδυτών για ευρωπαϊκά στοιχεία ενεργητικού", εκτιμά ο ίδιος αναλυτής.

Τέλος, ο κ. McCormick τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με αδιαφορά τις Ευρωεκλογές, αφού, σε περίπτωση που επικρατήσουν "αντιευρωπαϊκά κόμματα", τότε θα προκληθούν προβλήματα στην πορεία της Ευρώπης προς την ανάκαμψη.