Log in
A+ A A-

Ευρωεκλογές: Αντιπαράθεση για την... στήριξη της Χρυσής Αυγής

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται η "στήριξη" των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής στον δεύτερο γύρο, αφού, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, ανταλλάσσουν κατηγορίες για στήριξη από τους ναζί.

Αφορμή στάθηκε η επιστολή του καθηγητή Χρήστου Γούδη, υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος κάνει άνοιγμα στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη (!).  Μάλιστα, σε επιστολή του, ο κ. Γούδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή απευθύνονται στο ίδιο κοινό!

"Στον εμφύλιο αυτόν ιδεολογικό πόλεμο, ο μόνος κερδισμένος είναι ο πραγματικός εχθρός: το παγκόσμιο περιπλανώμενο σύστημα των διεθνών τοκογλύφων και καταχραστών της εξουσίας, την οποία κατέχουν εν ονόματι μιας πλασματικής, εικονικής και ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας.  Η καταχρηστική λεκτική ερμηνεία των όρων δεν κάνει καλό σε κανένα μας δεδομένου [...] ότι ούτε εσείς είστε κομμουνιστές, ούτε εμείς είμαστε φασίστες. Είστε περισσότερο διεθνιστές και λιγότερο εθνικιστές απ' ότι εμείς, μέχρις εδώ όμως.", σημειώνει σ ο κ. Γούδης, για να προκαλέσει την άμεση αντίδραση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.

"Το κάλεσμα Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο. Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ", ανακοίνωσε ο κ.Κεδίκογλου.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισε το θέμα, χαρακτηρίζοντας "γραφικό" τον κ. Γούδη.

"'Παλιά μου τέχνη κόσκινο'... Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς. Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους σαν τον κ. Γουδή.  Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική ΧΑ έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου", καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάλογο θέμα δημιουργήθηκε και στην Περιφέρεια Δυτική Ελλάδος, όπου ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, κ. Ρήγας, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως στηρίζει τον υποψήφιο της Ν.Δ., Ανδρέα Κατσανιώτη.  Λίγο αργότερα, η επίσημη Χρυσή Αυγή ξεκαθάρισε πως δεν στηρίζει ούτε κατά διάνοια τον κ. Κατσανιώτη ή οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θέλει καμία απολύτως συνεργασία ή στήριξη από την Χρυσή Αυγή.