Log in
A+ A A-

Στις 2 Ιουνίου απολογείται ο Στάθης Μπούκουρας

Στις 2 Ιουνίου θα προσέλθει - εκ νέου - στις ειδικές ανακρίτριες προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο προφυλακισμένος Βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς εξασφάλισε την σχετική πολυήμερη προθεσμία, μετά την προσαγωγή του, την Τετάρτη.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Μπούκουρα, Αλέξης Κούγιας, έκανε λόγο για "πρωτοφανές κατηγορητήριο", κάνοντας έκκληση στην Δικαιοσύνη να σεβαστεί τον εντολέα του.

"Το κατηγορητήριο αφορά στην τροποποίηση μια νόμιμης κυνηγετικής καραμπίνας η οποία, αντι για τρία, παίρνει πέντε φυσίγγια. Όπως σεβόμαστε εμείς τη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να δείξει το δέοντα σεβασμό.  Ούτε ο ίδιος, ούτε ο εντολέας μου θέλουμε να παρέμβουμε στην εκλογική διαδικασία.  Είναι τραγωδία να γίνονται ανθρωποθυσίες για πολιτικές σκοπιμότητες.  Πραγματικά μπορεί να υπάρχουν στελέχη της ΧΑ που έχουν κάνει εγκληματικές πράξεις. Ποιος δεν καταδικάζει αυτόν που σκότωσε τον Φύσσα και όσους συνεργάστηκαν μαζί του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τιμωρηθούν αθώοι άνθρωποι."", ανέφερε ο κ. Κούγιας.

Σε ό,τι αφορά στο γεγονός ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής χλεύασαν το ξέσπασμα του κ. Μπούκουρα στο βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε πως ο εντολέας του νοιώθει πως βρίσκεται σε συμπληγάδες πέτρες.

"Από τη μια θεωρεί ότι υπάρχουν πραγματικά πολιτικά συμφέροντα που θέλουν τη διάλυση της ΧΑ και από την άλλη βλέπει οτι άνθρωποι που ήταν βουλευτές μαζί του στα ίδια έδρανα να θεωρούν κωμικό και να τον χλευάζουν μόνο και μόνο επειδή βάζει την οικογένεια του πάνω από την κομματική ιδιότητα"

Στο μεταξύ, στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κληθεί σε απολογία και ο Βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος έχει επίσης ανεξαρτητοποιηθεί από την Χρυσή Αυγή.