Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Φ. Κουβέλης: Δεν συμμετέχουμε ξανά στην συγκυβέρνηση

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, κατά την διάρκεια της προεκλογικής διακαναλικής του συνέντευξης, ενόψει ευρωεκλογών.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την πεποίθηση όσοι ήλπιζαν ότι θα εξαϋλώνονταν τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ ξεκαθάρισε πως, για να εξετάσει την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πάψει να αμφιταλαντεύεται σχετικά με την Ε.Ε. και το ευρώ.

"Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, είναι εξ επαγγέλματος δύναμη των κυβερνητικών συνεργασίων αλλά μόνο στην βάση συγκεκριμένων πολιτικών προϋποθέσεων", ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Σε ό,τι αφορά στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι η πρόταση του Βουλευτή του κόμματος, Β. Οικονόμου, για υπερψήφιση των Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά και Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, αντιτίθενται στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση σχετικά με την υποψηφιότητα του Αχιλλέα Μπέου για την Δημαρχία του Βόλου, υπενθυμίζοντας τις εκκρεμότητες που έχει με την Δικαιοσύνη.