Log in
A+ A A-

Α. Τσίπρας: "Συνωμότες Σαμαράς - Βενιζέλος" - Τι είπε για Χρυσή Αυγή

Την ανάγκη να πειστούν να αλλάξουν στάση οι ψηφοφόροι που σήμερα στηρίζουν την Χρυσή Αυγή επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.  Τι είπε για Σαμαρά, Βενιζέλο.

Αναφερόμενος στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πως "φέρουν ευθύνη", ξεκαθάρισε όμως πως δεν τους θεωρεί όλους νεοναζί και ότι, αναλόγως, "έχουμε ευθύνη να τους ξανακερδίσουμε".

"Με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής εμείς έχουμε μετωπική σύγκρουση", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν η Χρυσή Αυγή να παρουσιάζεται ως αντισυστημική δύναμη την στιγμή που "διαπραγματευόταν με τον Μπαλτάκο".

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τους οποίους χαρακτήρισε συνωμότες και κατηγόρησε ότι "δεν διαπραγματεύτηκαν για να μην χάσουν την εξουσία".

"Θεωρώ τον [Αντώνη] Σαμαρά και τον [Ευάγγελο] Βενιζέλο συνωμότες που υπό την καθοδήγηση της Άνγκελα Μέρκελ και των κυρίων Μπαρόζο και Γιουνκέρ, στις Κάννες, συνωμότησαν κρυφά από τα κόμματά τους και τον ελληνικό λαό προκειμένου να επιβάλουν μια δοτή κυβέρνηση, με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό, για να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας", ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, με προφανή αναφορά στον πρώην υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Πάντως, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα οξύς σε ό,τι αφορά στην εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά για 770.000 θέσεις εργασίας, δηλώνοντας πως περάσαμε "από το 'λεφτά υπάρχουν' του Γιώργου Παπανδρέου στο 'κορόιδα υπάρχουν' του Αντώνη Σαμαρά".