Log in
A+ A A-

Α. Τσίπρας: Οι Eυρωεκλογές δημοψήφισμα για τη νέα Μεταπολίτευση

Με το δημοψήφισμα το οποίο, πριν από 40 χρόνια, σήμανε την κατάργηση της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, παρομοίασε τις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιμένοντας πως το πολιτικό τους μήνυμα θα αποτελέσει αφορμή για πρόωρες εθνικές εκλογές.

 

"Είναι ένα ιστορικό δημοψήφισμα, όπως πριν από 40 χρόνια που έδιωξε το παλάτι. Τώρα το παλάτι είναι το οικονομικό κατεστημένο που οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή", τόνισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "40 χρόνια μετά την Μεταπολίτευση θα ξεκινήσει μια νέα Μεταπολίτευση."

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις κατηγορίες της Κυβέρνησης για άνοιγμα στην Χρυσή Αυγή, τονίζοντας πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επαναφέρει στον δημοκρατικό δρόμο τους φτωχούς ανθρώπους που στράφηκαν στον φασισμό.

"Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία. Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, του κυρίου Μπαλτάκου", ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα.