Log in
A+ A A-

Μήνυμα Σαμαρά από Σύνταγμα: "Όχι στην χαλαρή ψήφο"

Να μην αντιμετωπίσουν με χαλαρότητα τις Ευρωεκλογές κάλεσε τους πολίτες ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής του στο Σύνταγμα, λιγότερες από 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες των - διπλών - εκλογών.

"Να αποτρέψουμε την επιστροφή στην αβεβαιότητα... Να πάει στις κάλπες ο κόσμος που δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και θέλει σταθερότητα. Είναι η μεγάλη πλειοψηφία... Ποντάρουν στην χαλαρή αντίδραση του κόσμου... Η χαλαρή ψήφος, η χαλαρή στάση έχει γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος, μπορεί να μας γυρίσει πολύ πίσω. Ας μην παίξει κανένας το παιχνίδι όσων φέρνουν την αστάθεια και τον πανικό (...) ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στην Ελλάδα»", ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός, επανέλαβε πως, από το 2012, όταν και η Κυβέρνησή του ήρθε στην εξουσία, έγιναν πολλά βήματα προόδου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "θέλει να γυρίσει την χώρα στο χάος".

"Έγιναν πολλά τα τελευταία δυο χρόνια, η χώρα βγήκε από το χείλος του γκρεμού, βγαίνουμε από τα μνημόνια, το ξέρετε, πλεονάσματα, η ανεργία μειώνεται τα ξέρετε, όπως ξέρετε ότι κάποιοι δεν ήθελαν να τα πετύχουν όλα αυτά, κάποιοι δεν θέλουν να βγούμε από την κρίση θέλουν να μας γυρίσουν στο χάος ε, λοιπόν δεν θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν στο χάος", τόνισε ο κ. Σαμαράς, δηλώνοντας στην συνέχεια πως "μας λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια, εγώ σας λεω ότι σκίζω τα μνημόνια, κάθε μέρα, κάθε μήνα, επί δυο χρόνια".

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός, αφού διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, έκανε αναφορά και πάλι στην επικοινωνιακή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει "δημοψήφισμα" τις Ευρωεκλογές.

"Θέλουν δημοψήφισμα τις εκλογές, να ρίξουν την κυβέρνηση, η ΝΔ τους απαντά γιατί να την ρίξουν στο πιο κρίσιμο σημείο με την τελική ρύθμιση του χρέους, με αλλαγή ψυχολογίας της αγοράς, για να διώξουμε χιλιάδες τουρίστες που κάνουν κρατήσεις, γιατί θέλουν να δημιουργηθεί αβεβαιότητα; Δίνουν την τελευταία τους μάχη να μην ξεκολλήσει η χώρα από την κρίση δεν τους αφήσαμε αντιστάθηκαν σε κάθε μεταρρύθμιση που προωθήσαμε, διαψεύστηκαν για το πλεόνασμα, το μέρισμα την έξοδο στις αγορές, διαψεύστηκαν για τη λιτότητα", κατέληξε ο κ. Σαμαράς.