Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός μετά τον σεισμο- Ο Μιχελάκης στα δύο νησιά

  • Written by 

Την άμεση κινητοποιήση του κρατικού μηχανισμού προκάλεσε ο σημερινός σεισμός στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λήμνο και την Σαμοθράκη. Ήδη, επιτόπου βρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών Γίαννης Μιχελάκης αλλά και κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών ο οποίος τον ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την ισχυρή σεισμική δόνηση. Ο κ. Μιχελάκης αναχωρεί μαζι με τον γραμματέα πολιτικής προστασίας Πάτροκλο Γεωργιάδης για τις πληγείσες περιοχές, ενώ επιφυλακή βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του ΥΠΕΣ και των συναρμόδιων υπουργείων.

Κινητοποιήση του ΓΕΕΑΘΑ και του αρμόδιου Υπουργείου

Στη Σαμοθράκη μεταβαίνουν έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης μαζί με τον Διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη και στη Λήμνο ο Υποδιοικητής της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Υποστράτηγος Αναστάσιος Πάτμιος.

Αμέσως μετά τον σεισμό στο Βόρειο Αιγαίο ο υπουργός ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και έδωσε εντολή ώστε οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα συνδρομής σε αιτήματα των αρμόδιων τοπικών αρχών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ενημέρωση Βενιζέλου

Ενημέρωση από τον βουλευτή Λέσβου και Λήμνου Νίκο Σηφουνάκη, που είχε έρθει σε επαφή με όλους τους τοπικούς παράγοντες, για την κατάσταση στη Λήμνο και τη Λέσβο μετά το σημερινό σεισμό είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος, υπό την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ενημερώθηκε από τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοίδη για την ετοιμότητα των αρμοδίων υπηρεσιών και την παρουσία τους επιτόπου.
Ήδη κλιμάκια μηχανικών, σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Χρυσοχοίδη, διενεργούν αυτοψία στα σχολικά κτήρια στα οποία θα διεξαχθούν αύριο οι εκλογές.

Σε ετοιμότητα και η Ελληνική Ομάδα διάσωσης

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στις 12.25, μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.
Πάντως, η ΕΟΔ επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχουν υλικές ζημιές ούτε άλλες ανησυχητικές πληροφορίες.

Σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ στο νοσοκομείο Λήμνου

Ο τομέας υγείας της περιοχής, ετέθη σε άμεση ετοιμότητα, ανακοινώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόστηκε το σχέδιο ΠΕΡΣΕΑΣ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου.