Log in
A+ A A-

Σαμαράς: Έχουμε την δεδηλωμένη πλειοψηφία

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για αλαζονεία και υπενθυμίζοντας ότι η Κυβέρνηση διατηρεί την δεδηλωμένη πλειοψηφία.

"Στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία που αναδείχτηκε από το αποτέλεσμα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.  Ο κ. Τσίπρας απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς καν να αποκτήσει την εξουσία και έδειξε το χειρότερό του πρόσωπο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς, απαντώντας στα όσα ανέφερε λίγο νωρίτερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως η Κυβέρνηση δεν έχει την συναταγματική νομιμοποίηση μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής.

Αναφορικά με το οικονομικό σκέλος, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε για μια ακόμη φορά την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης, τονίζοντας την ανάγκη υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με παράλληλη μείωση της φορολογίας.

"Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα αποκτήσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο και θα λειτουργεί με μία πραγματικά διευκολυντική νοοτροπία απέναντι στους ανθρώπους που αληθινά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα βάρη", ανέφερε ο Πρωθυπουργός, προαναγγέλοντας, ουσιαστικά, χαλάρωση των κυρώσεων για τους οφειλέτες του Δημοσίου αν και ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει μηδενική ανοχή για τους φοροφυγάδες.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στα μέτρα κοινωνικής πολιτικής, δηλώνοντας ότι από 1η Ιουνίου όλοι οι ανασφάλιστοι θα έχουν δωρεάν περίθαλψη.