Log in
A+ A A-

Τσίπρας στο Bloomberg: "Πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα μόνο με εκλογές" - Απάντηση Κεδίκογλου

Ως μια "φιλοευρωπαϊκή δύναμη" που θέλει να "αλλάξει την Ευρώπη" και όχι "να την διαλύσει" παρουσίασε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg, η οποία θα συζητηθεί.

 

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και τη νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ "όαση στην έρημο" ενώ χαρακτήρισε "τερατουργήματα" το Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.  Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Σοσιαλιστές, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα παραμείνουν υπό την επιρροή της Άγκελα Μέρκελ.

"Θα είμαστε ανοικτοί στη συνεργασία (με τους Σοσιαλιστές) υπό τον όρο ότι θα επιστρέψουν στις πολιτικές τους ρίζες και θα σταματήσουν να αποδέχονται ότι η λιτότητα είναι η μόνη επιλογή. Δεν θα συνεργασθούμε, εάν παραμείνουν υπό την ηγεμονία της Μέρκελ", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Στην συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι, μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει σε μακροχρόνιες συμφωνίες για το χρέος χωρίς να λάβει υπόψη την θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και χαρακτήρισε ως "το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα", εκφράζοντας την άποψη ότι δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα αν δεν διεξαχθούν εκ νέου εθνικές εκλογές.

"Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεσμεύεται από οποιαδήποτε συμφωνία, στην οποία θα καταλήξει ο Αντώνης Σαμαράς με τους πιστωτές της χώρας κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, εκτός εάν αυτή λαμβάνει υπ΄όψιν το αίτημά του για διαγραφή τμήματος του χρέους ύψους 240 δισεκατομμυρίων, αν και δεσμεύθηκε να μη διαταράξει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη" σχολιάζει από την πλευρά του το Bloomberg.

"Θέλουμε την εξεύρεση λύσης μια κι έξω, η οποία θα είναι η οριστική και θα δώσει στην ελληνική οικονομία χώρο για ανάπτυξη, ώστε να είναι σε θέση να αποπληρώσει τμήμα του χρέους", ανέφερε ο κ. Τσίπρας σχετικά με το χρέος, τονίζοντας, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει λόγο στον διορισμό του νέου Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πως προσπαθεί να προβάλει εικόνα ακυβερνησίας στο εξωτερικό.

"Η προσπάθειά του πέφτει και πάλι στο κενό. Εκθέτει μόνο τον εαυτό του", καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.