Log in
A+ A A-

Πρώην μέλος Χ.Α.: "Δεν με εξέπληξε η δολοφονία Φύσσα"

Για την χρήση της βίας από τα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και το γεγονός ότι η δολοφονία Φύσσα "δεν τον εξέπληξε" κατέθεσε στις Ανακριτικές Αρχές ένας πρώην υποψήφιος Βουλευτής του κόμματος, ο οποίος, παράλληλα, υποστήριξε ότι δεχόταν απειλές για την ζωή του.

"Δεν μου έκανε εντύπωση η δολοφονία του Φύσσα. Όταν διεπράχθη το έγκλημα του Παύλου Φύσσα ήδη βρισκόμουν σε μια κατάσταση απειλών για τη δική μου ζωή", ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεςή του.

Στην συνέχεια, το ίδιο πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου, ασφαλώς, δεν έχουν διαρρεύσει, υποστήριξε ότι η φιλοσοφία της οργάνωσης ήταν πως η χρήση βίας εναντίον αλλοδαπών οχι μόνο δεν ήταν κατακριτέα αλλά, αντίθετα, μια κίνηση που θα επιβραβευθεί από την κοινωνία.

"Υπήρχε η γενικότερη άποψη ότι όταν εμείς επιτεθούμε σε αλλοδαπούς όχι μόνο δε θα υφιστάμεθα οποιαδήποτε συνέπεια, αλλά αντίθετα θα επιβραβευόμασταν. Πολλές φορές η βία ήταν το μέσο για την πραγμάτωση των σκοπών. Οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς αποτελούσαν ένα είδος παρασήμου", συνεχίζει η κατάθεση.

Παράλληλα, ο μάρτυρας τονίζει ότι δεν ήταν απλώς υποψήφιος Βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, αλλά υπήρξε μέλος της οργάνωσης και, μάλιστα, για αρκετά χρόνια, καθώς παρέμεινε γραμμένος στα μητρώα από το 2005 έως και το 2013.