Log in
A+ A A-

Θετικό κλίμα στο Ελληνο-Κινεζικό Φόρουμ

Θετικό το κλίμα στο ελληνοκινεζικό φόρουμ, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του, Λι Κετσιάνγκ, αναφέρθηκαν εκτενώς στις οικονομικές συμφωνίες αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τις σημαντικές επενδυτικές συμφωνίες που, ήδη, έχουν γίνει, και έκανε λόγο για ιδιαίτερα επιτυχημένη επένδυση της Cosco. Ακόμη, τόνιςε, ότι εκτός από τα λιμάνια υπάρχουν και τα αεροδρόμια, όπως στην Αθήνα και το Καστέλι Ηρακλείου, τα οποία αποτελούν αντικείμενο επενδυτικού και κατασκευαστικού ενδιαφέροντος για την Κίνα.

"Και οι δύο λαοί μας έχουν ανάγκη από σταθερότητα και ασφάλεια. Η Ελλάδα πριν δύο χρόνια ήταν το πιο ασταθές σημείο της περιοχής μας. Σήμερα η εικόνα έχει πλήρως αντιστραφεί και αναδεικνύεται, ήδη, σε σταθερό σημείο σε μία ανήσυχη περιοχή", ανέφερε στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς.

Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός στάθηκε για μια ακόμη χρονιά στην πορεία της ελληνικής οικονονομίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα ελλείμματα του παρελθόντος έχουν γίνει πλεονάσματα και πως η Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια, μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κινέζος Πρωθυπουργός, αφού εξήρε τις σχέσεις των δυο χωρών, τόνισε ότι πάνω σε αυτήν την ιστορική φιλία θα χτιστεί και η οικονομική συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει.

"Η χώρα σας το απέδειξε όταν μας στάθηκε την ώρα της δικής μας δυσκολίας και αυτό δεν το ξεχνάω ποτέ. Αυτή η φιλία ήταν πάντα το συναίσθημα του ελληνικού λαού για τον κινεζικό λαό. Και είμαι σίγουρος ότι και ο κινεζικός λαός έχει το ίδιο αίσθημα φιλίας για τον ελληνικό λαό. Πάνω σε αυτήν τη φιλία θα χτίσουμε συνεργασία δημιουργική και ωφέλιμη για όλους μας", τόνισε ο κ. Κετσιάνγκ.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας των δυο ανδρών στο λιμάνι του Πειραιά και την επένδυση της Cosco, ο Κινέζος Πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Πειραιάς θα γίνει "η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη".