Log in
A+ A A-

Σάντος: "Η ΕΠΟ μού έβγαλε εισιτήριο - Περήφανος για τους παίκτες μου"

Διευκρινήσεις σχετικά με τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με την Κόστα Ρίκα, αλλά και την άμεση αναχώρησή του για την Πορτογαλία, την οποία και χρέωσε σε πρωτοβουλία της ΕΠΟ, έδωσε ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος.

 

Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο εκλέκτορας της ομάδας που μπήκε για τα καλά στις καρδιές των Ελλήνων με την πορεία της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, τόνισε ότι η κριτική που άσκησε για τον τρόπο που αγωνίστηκε η Εθνική στην παράταση αφορούσε στο πώς αντιμετωπίστηκε αγωνιστικά το συγκεκριμένο κομμάτι, δηλώνοντας υπερήφανος για όλους τους παίκτες του.

"Πώς είναι δυνατόν να μην είμαι ευχαριστημένος; Μπερδεύετε τα όσα σχολίασα αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα με την γενικότερη κρίση μου για την πορεία μας. Σχετικά με το ματς απέναντι στην Κόστα Ρίκα, αναφέρθηκα στην έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε στη διάρκεια της παράτασης, η οποία μας κόστισε τον αποκλεισμό. Είχαμε φανταστικές ευκαιρίες, αλλά ήταν η κούραση, στο σώμα και το μυαλό, που μας κόστισε. Οι λάθος επιλογές μας στην τελική προσπάθεια. Μη μπερδεύετε όμως την κριτική μου για το παιχνίδι με την κρίση μου για την παρουσία της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα, πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Περάσαμε πολλές, πολλές δυσκολίες στη διάρκεια αυτών των 30 ημερών. Δυσκολίες που τις κρατήσαμε στο εσωτερικό, που τις αντέξαμε και που τελικώς καταφέραμε όλοι μαζί να μην κάνουν κακό στην ομάδα, καταφέραμε να διατηρήσουμε τη συνοχή της. Αυτό ήταν επίτευγμα. Και το καταφέραμε όλοι μαζί, γι' αυτό και αναφέρθηκα στην 17η Ιουνίου και την σημασία της. Καταφέραμε να μείνουμε ομάδα και να πετύχουμε. Κι αυτή η επιτυχία ανήκει σε όλους μας".

Σε ό,τι αφορά στην άμεση αναχώρησή του, ο κ. Σάντος υποστήριξε πως είχε ενημερωθεί ότι η ΕΠΟ, σε περίπτωση αποκλεισμού, είχε κλείσει εισιτήρια για εκείνον και τους Πορτογάλους συνεργάτες του προκειμένου να φύγουν για την Λισαβώνα αμέσως μετά την λήξη του αγώνα.  Μάλιστα, δήλωσε ότι εξέφρασε από την αρχή την δυσαρέσκειά του προσωπικά στον Τάκη Φύσσα, ο οποίος έκανε προσπάθειες να αλλάξουν τα εισιτήρια μετά το πέρας του ματς, αλλά τελικά ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε να ακολουθήσει το πρόγραμμα.

"Με δυσαρέστησε και που έκλεισαν εισιτήρια για να φύγω αμέσως μετά τη λήξη του ματς και να μην είμαι μαζί με την ομάδα μου το βράδυ, αλλά και που ενημερώθηκα μέσω συνεργάτη και όχι απευθείας. Μίλησα σχετικά με τον Τάκη Φύσσα και του είπα ότι με στεναχώρησε πολύ αυτή η επιλογή.  Στη λήξη του παιχνιδιού βρέθηκα στα αποδυτήρια, σε μια από τις πιο σκληρές στιγμές της καριέρας μου. Αγκάλιασα έναν έναν όλους τους ποδοσφαιριστές μου, για να τους πω "ευχαριστώ" και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Έναν έναν. Κι ήταν αρκετοί αυτοί που με αποχαιρέτησαν με κλάματα και δάκρυα. Είναι μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές στην καριέρα μου, στη ζωή μου. Έκανα το ίδιο με κάθε ένα από τα μέλη της αποστολής. Ολοι αυτοί είναι άνθρωποι με τους οποίους δέθηκα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Τους αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους, όπως και τους ποδοσφαιριστές μου, όπως και τους Έλληνες.", καταλήγει ο Σάντος.