Log in
A+ A A-

Το κυβερνητικό λουκέτο στις ΗΠΑ επηρέασε το πρόγραμμα Σαμαρά

Ακυρώθηκε, λόγω της αναστολής των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ελληνική Πινακοθήκη στην Ουάσιγκτον, καθώς, τελικώς, τα εγκαίνια δεν θα πραγματοποιηθούν.  Αναβλήθηκε και εορτασμός της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ουάσιγκτον.

Η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ, η οποία προκλήθηκε από την αποτυχία συμφωνίας μεταξύ Κογκρέσσου και Γερουσίας για την ψήφιση του προϋπολογισμού, προκάλεσε το επονομαζόμενο "goverment shutdown", βάζοντας προσωρινό λουκέτο σε μια σειρά κρατικών υπηρεσιών.  Κατ' αυτόν τον τρόπο, επηρεάστηκαν και εκδηλώσεις ελληνοκυπριακού ενδιαφέροντος, με αποτέλεσμα να μεταβληθεί ακόμη και το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς επρόκειτο να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, προκειμένου να δώσει το παρών στα εγκαίνια της Έκθεσης της Ελληνικής Πινακοθήκης.  Όμως, η εκδήλωση, εξαιτίας της διατάραξης της λειτουργίας των κυβερνητικών υπηρεσιών, αναβλήθηκε επ' αόριστω.  Το ίδιο ισχύει και με τους εορτασμούς της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, οι οποίες επίσης θα πραγματοποιούνταν στην Ουάσιγκτον, όμως, μετα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις επαφές του Πρωθυπουργού, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με την προγραμματισμένη συνάντησή του με 50 επίλεκτα στελέχη της Αμερικανικής Γερουσίας καθώς, όπως διέρρευσε, είναι πολύ πιθανό επίσης να υπάρξει ακύρωση.