Log in
A+ A A-

Γιατί αποφυλακίστηκαν Παναγιώταρος - Μίχος - Κασιδιάρης;

Την δική τους ερμηνεία σχετικά με την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα να μην προφυλακιστούν οι τρεις Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νϊκος Μίχος, δίνουν δικαστικοί κύκλοι, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συνιστούν ψυχραιμία προκειμένου να μην εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα.

Όπως τονίζουν, οι δηλώσεις δικαίωσης των κατηγορουμένων έρχονται μάλλον βιαστικά, εκτιμώντας ότι θα πρέπει όλες οι πλευρές να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, με δεδομένο ότι το κατηγορητήριο το οποίο τους βαρύνει εξακολουθεί και υφίσταται, ενώ η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται.

Για ποιο λόγο, όμως, να αφεθούν ελεύθεροι μετά από όλο αυτόν τον θόρυβο, ενώ, στην αντίπερα όχθη, ο Γιάννης Λαγός να ακολουθήσει τον δρόμο της προφυλάκισης;  Σε αυτήν την περίπτωση, οι Εισαγγελικοί λειτουργοί φαίνεται πως οι τρεις κατηγορούμενοι δεν είναι ύποπτοι φυγής ούτε διάπραξης νέων αδικημάτων, με δεδομένο ότι πρόσωπα και γεγονότα είναι γνωστά.  Παρόλα αυτά όμως, οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν είναι ένδειξη πως το κατηγορητήριο δεν είναι "σαθρό", χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να καταπέσει πλήρως στα Δικαστήρια.

Σε ό,τι αφορά στην προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού, ειδοποιός διαφορά είναι η σύνδεσή του με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία βασίζεται σε αδιάσειστα στοιχεία.