Log in
A+ A A-

Μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα - Απειλούνται σπίτια

Δυο μεγάλες πυρκαγιές, σε Κερατέα και Αλιβέρι Ευβοίας, βρίσκονται σε εξέλιξη στην ελληνική επικράτεια, με την πρώτη να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ήταν 14:55 ώρα Ελλάδος όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήση για το πρώτο πύρινο μέτωπο στην θέση Σάκα, κοντά στην Κερατέα. Μισή ώρα αργότερα και, συγκεκριμένα, στις 15:26, εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά, αυτήν την φορά στην Λάκιζα, κοντά στην ίδια περιοχή. Στα δυο σημεία έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο, έξι δημοτικά οχήματα και εναέρια μέσα (δυο αεροπλάνα και δυο ελικόπτερα) που ξεκίνησαν την μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Οι ισχυροί άνεμοι αποτελούν τον μεγάλο αντίπαλο για τους Πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν τον κίνδυνο για κατοικημένες περιοχές, ιδίως στο μέτωπο της Λάκιζας, όπου η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από παρακείμενα σπίτια.

Μεγάλη είναι και η επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Αλιβερίου, στην θέση Λέπουρα, όπου η φωτιά καίει από τις 11:40 το πρωί. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρα, τρία οχήματα της Τ.Α., δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.