Log in
A+ A A-

Κάηκαν σπίτια στην Κερατέα

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην πύρινη κόλαση της Κερατέας, καθώς ήδη δυο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και καταστράφηκαν ολοσχερώς. Αγωνιώδεις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, αποσύρθηκαν λόγω σκότους να εναέρια μέσα.

Μνήμες 2011 ξύπνησαν στην Κερατέα, καθώς τρία διαφορετικά πύρινα μέτωπα συνενώθηκαν και, τελικά, η φωτιά μπήκε στην κατοικημένη περιοχή Λουτρό. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, δυο σπίτια, που βρίσκονταν ανάμεσα στα δέντρα, να καταστρφούν ολοσχερώς, ενώ σταδιακά απειλείται και ένας μικρός οικισμός.

Η μόνη ευχάριστη εξέλιξη είναι πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος η φωτιά να πλησιάσει την παλιά χωματερή, όπου βρίσκονται θαμμένοι αρκετοί τόνοι σκουπιδιών, με τις συνέπεεις σε αυτήν την περίπτωση να ήταν ανεξέλεγκτες.

Στο σημείο βρίσκονται 115 άνδρες, 45 οχήματα και 57 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν και έξι οχήματα του Δήμου Λαυρεωτικής.

Πάντως, η σοβαρή τροπή της κατάστασης στην Κερατέα οδήγησε την ηγεσία της Πυροσβεστικής να ανακηρύξει όλες τις Πυροσβεστικές δυνάμεις στο Νομό Αττικής σε γενική επιφυλακή.