Log in
A+ A A-

Στην φυλακή ο Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, μετά την εξάωρη μαραθώνια απολογία του στον Ανακριτή, κατά την οποία δεν κατάφερε να τον πείσει πως δεν ενεπλάκη στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η απόφαση για την προφυλάκιση του κ. Μιχαλολιάκου ελήφθη στις 4 τα ξημερώματα, και αφού μεσολάβησε και η απολογία του "πυρηνάρχη" της Νίκαιας, Γ. Πατέλη. 

Το στοιχείο που φαίνεται πως "καίει" τον Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής είναι ένα τηλεφώνημα σε νούμερο που του ανήκει, μισή ώρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριζε πως επρόκειτο για νούμερο που δεν χρησιμοποιεί ο ίδιος, αλλά έχει εκχωρήσει στο κόμμα, ενώ ισχυριζόταν πως είναι κατά της βίας, απ' όπου κι αν προέρχεται και δεν υποστηρίζει το ναζισμό.

Η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, που στέλνει τον κ. Μιχαλολιάκο στην φυλακή, αλλάζει επικοινωνιακά το κλίμα που δημιούργησε η αποφυλάκιση των τριών από τους τέσσερις βουλευτές, μετά την απολογία τους την Τρίτη.  Στο πλευρό του κ. Μιχαλολιάκου βρίσκονταν η γυναίκα, η κόρη του και πενήντα οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Πλέον, δημιουργούνται νέα δεδομένα στην υπόθεση, ιδίως εάν ληφθεί μια ανάλογη απόφαση και για τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά.

Σε κάθε περίπτωση, καλά πληροφορημένες πηγές θεωρούν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ως αρχηγός, θα μπορεί να επηρεάζει καταστάσεις από την φυλακή, καθώς διατηρεί την κοινοβουλευτική ιδιότητα του επικεφαλής του κόμματος.  Πάντως, οι Αρχές έχουν πειστεί ότι πρόκειται για τον απόλυτο αρχηγό και συντονιστή τόσο της πολιτικής όσο και της στρατιωτικής δράσης της Χρυσής Αυγής, και πως γνώριζε εξ αρχής για όλες τις δραστηριότητες - αλλά και εφόδους - της οργάνωσης, αφού ήταν προγραμματισμένες.

Στην αντίπερα όχθη, οι αντιδράσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες, αφού η ώρα στην Ελλάδα είναι προχωρημένη για να διαφανεί τι απήχηση θα έχει η προφυλάκιση του κ. Μιχαλολιάκου.