Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Βρέθηκε η Γιάφκα Μαζιώτη στα ίχνη και των υπολοίπων

  • Written by 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα σύνορα Αμαρουσίου-Πεύκης. Σύμφωνα με ς πληροφορίες οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει στην περιοχή το κρησφύγετο-γιάφκα του Νίκου Μαζιώτη. Σε αυτό βοήθησε και μια απόδειξη απο το Mall.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τη γιάφκα ύστερα από τις πληροφορίες που έφθασαν σε αυτή από μια γυναίκα που αναγνώρισε τον επικίνδυνο τρομοκράτη από τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν μετά τη σύλληψή του προχθές στο Μοναστηράκι. Βάσει των ίδιων πληροφοριών η γυναίκα ανέφερε στις Αρχές ότι ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα (η οποία παρουσιαζόταν ως δασκάλα) και το παιδί τους έμεναν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27 στην Πεύκη και στην οποία είναι διαχειρίστρια η ίδια.

Η αντιτρομοκρατική είναι σίγουρη ότι το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου της οδού Υψηλάντου, είναι το σπίτι όπου διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης αφού ένα από τα κλειδιά που βρέθηκαν πάνω στον τρομοκράτη κατά τη σύλληψή του ξεκλείδωνε την πόρτα. Ωστόσο στο σημείο έφτασαν πρώτα πυροτεχνουργοί ώστε να πραγματοποιήσουν έλεγχο, αφού υπήρχαν φόβοι πως η πόρτα του διαμερίσματος ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως το διαμέρισμα δεν είχε ενοικιαστεί με την ψεύτικη ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο Νίκος Μαζιώτης (ως Μιχάλης Μιχελάκης δηλαδή), αλλά με ψεύτικη ταυτότητας της Πόλα Ρούπα. Η ενοικίαση είχε γίνει εντός του 2012.

Συνεργασία ποινικών-αντιεξουσιαστών βλέπει η ΕΛ.ΑΣ

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 35χρονο σεσημασμένο Γ.Π. ο οποίος συμμετείχε μαζί με τον Μαζιώη στη ληστεία που είχαν κάνει στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 σε τράπεζα της Ακράτας και στις 25 Ιουλίου 2013 σε ληστεία τράπεζας στα Μέθανα.

Ο 35χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες είχε συμμετάσχει και στην απαγωγή του επιχειρηματία Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, την οποία είχε διοργανώσει ο Βασίλης Παλαιοκώστας, κάτι το που επιβεβαιώνει τις υποψίες για τη συνεργασία ποινικών-αντιεξουσιαστών.

Πήγε για ψώνια....

Μια ώρα πριν από την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι που τον οδήγησε στα χέρια των αστυνομικών δυνάμεων, ο Νίκος Μαζιώτης ψώνιζε ρούχα σε κατάστημα στο εμπορικό κέντρο The Mall. Η απόδειξη που βρέθηκε πάνω του αποτελεί για τους αστυνομικούς ισχυρή ένδειξη για τον εντοπισμό της Πόλας Ρούπα.

Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ του Νίκου Σουλιώτη στην Καθημερινή, η απόδειξη αποκαλύπτει ότι ο Μαζιώτης, αφού προέβη σε αγορές από κατάστημα ρούχων στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, επιβιβάστηκε σε συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό Μαρούσι και κινήθηκε προς Ομόνοια. Οι περιοχές γύρω από το Mall και κυρίως το Μαρούσι σαρώνονται από τους αστυνομικούς αφού εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται το κρησφύγετο του ζεύγους.

Επιπλεόν, κορυφαίος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αποκάλυψε στην Καθημερινή ότι έχουν προκύψει πληροφορίες και ευρήματα που τοποθετούν στο κάδρο των ερευνών και τις περιοχές Μαραθώνα και Γραμματικού. Αναφέρθηκε σε «μαρτυρίες» και «αναφορές» για παρουσία Μαζιώτη - Ρούπα στην περιοχή. Θυμίζουμε ότι ο Μαζιώτης είχα πάνω του τέσσερα κλειδιά.