Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Επίσκεψη Γιούνκερ και κοινές δηλώσεις με Σαμαρά

  • Written by 

Με θερμά λόγια μίλησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για την συμβολή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην αντιμετώπιση της κρίσης στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν.

 

«Νιώθω τον Έλληνα πρωθυπουργό φίλο και αδερφό μου», απάντησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «η Ελλάδα μετά από μια μακροχρόνια ύφεση έπειτα από μία επώδυνη δοκιμασία, μετά από κοπιαστική προσπάθεια, σήμερα, βγαίνει από την κρίση» και αναφέρθηκε στις πολύ σκληρές θυσίες αλλά και στην ωριμότητα των Ελλήνων, μέσα στην «χωρίς προηγούμενο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που ενσαρκώνεται στον πρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν «παλιό φίλο της Ελλάδας» και εξήρε τη στήριξή του στη χώρα μας την ώρα που όπως είπε, πύκνωναν οι φωνές για την απομάκρυνσή από το ευρώ.

«Ο κ. Γιούνκερ ήταν από εκείνους που κράτησαν ακέραια την πίστη τους στις δυνατότητες της Ελλάδας και της Ευρώπης», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αποτελεί τιμή για την χώρα το γεγονός ότι η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της Κομισιόν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός άφησε αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «μια σύγκριση της Ελλάδας με την Αργεντινή αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τη διαφορά των δυο χωρών.

Προφανώς μόνο ένας ανόητος θα έμενε ασυγκίνητος από το πρόβλημα μιας τέτοιας χώρας. Υποφέραμε, αλλά δεν επιτρέψαμε να συμβεί στη χώρα μας ό,τι εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τη χώρα αυτή. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποτρέψουμε την άτακτη χρεοκοπία, όπως κάποιοι μας εισηγούνταν.

Η χώρα έμεινε κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα την ώρα που κάποιοι ισχυρίζονταν ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δεν είναι φετίχ».