Log in
A+ A A-

"Το Ολυμπιακό Πάρκο είναι σωρός από παλιοσίδερα"

Θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχει γίνει η εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αθήνας, δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004. Ιδιαίτερα καυστικό ήταν το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας BILD.

"Η Αθήνα επένδυσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, το Ολυμπιακό Πάρκο, με τις άλλοτε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, είναι απλώς ένας σωρός από παλιοσίδερα". Με αυτά τα λόγια, ο συντάκτης της γερμανικής Bild περιγράφει την εικόνα που συνάντησε κατά το οδοιπορικό του στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές και καταδεικνύουν την εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων, που, κάποτε, κόστισαν στο ελληνικό κράτος μεγάλα χρηματικά ποσά:

«Παντού σκουριά, φυτά φουντώνουν εκεί όπου άλλοτε υπήρχαν σπορ και πανηγυρισμοί. Η φύση, αργά αλλά με σιγουριά, παίρνει πίσω τα πάντα. Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και εδώ και χρόνια δεν έχει επενδυθεί ούτε σεντ στην συντήρηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων», συνεχίζει το δημοσίευμα. Μάλιστα, ιδιαίτερα αιχμηρό είναι το σχόλιο για την ολυμπιακή πισίνα, αφού ο δημοσιογράφος γράφει πως εάν οι Γερμανοί Ολυμπιονίκες επιχειρούσαν ξανά να βουτήξουν εκεί, θα έσπαγαν όλα τα κόκκαλά τους, αφού, τώρα πια, δεν υπάρχει καν νερό!