Log in
A+ A A-

Μήνυμα Πούτιν για το πολιτικό στάτους της Ουκρανίας

Σε διαπραγματεύσεις για "τον καθορισμό πολιτικού στάτους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας" κάλεσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, απαντώντας στο τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, για την κλιμάκωση της εμπλοκής της στην Ουκρανική κρίση..

Αρχικά, οι δηλώσεις του κ. Πούτιν παρερμηνεύτηκαν από διεθνή μέσα ενημέρωσης, τα οποία θεώρησαν ότι έθεσε ευθέως θέμα "κράτους" της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας, κάτι που διέψευσε άμεσα ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα, ο Βλάντιμιρ Πούτιν στάθηκε στο πλευρό των Ρωσόφιλων ανταρτών, τονίζοντας ότι "αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους", ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πολιτική κατάσταση στην Ουκρανία και το κατά πόσον μπορεί να συνεισφέρει για την εκτόνωση της κρίσης.

"Όλοι [οι υποψήφιοι] θέλουν να εμφανιστούν ως σκληροί τύποι. Σε αυτές τις συνθήκες [...] θα είναι δύσκολο να ελπίζουμε πως θα βρεθούν άνθρωποι που [...] θέλουν μία ειρηνική λύση, αντί για άτομα που θέλουν να διευθετήσουν το πρόβλημα με τη βία", τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Τέλος, ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε την Ουκρανική ηγεσία να σκεφτεί τον λαό της χώρας ενόψει το χειμώνα και να σταματήσει τις εχθροπραξίες.