Log in
A+ A A-

Έμπολα: Εφιαλτικές καταστάσεις στην Δυτική Αφρική

Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση στις χώρες που έχουν χτυπηθεί από την επιδημία του Έμπολα, αφού η ανεπάρκεια των υγειονομικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα κρούσματα, έχουν οδηγήσει σε συνέπειες πραγματικά εφιαλτικές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Λιβερία, η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.  Όπως αναφέρουν οι ρεπόρτερ που κατέγραψαν εικόνες στην περιοχή, οι θάλαμοι δεν επαρκούν για όλους τους ασθενείς, ενώ ούτε το νοσηλευτικό προσωπικό έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας προκειμένου να μην προσβληθεί από τον ιό ερχόμενο σε επαφή με τους αρρώστους.

"Τα νοσοκομεία είναι κλειδωμένα με μεγάλα σε πάχος αντικείμενα.  Παρόλα αυτά όμως, μπορεί ναι δεις και πτώματα να κείτονται έξω από από τις πόρτες. Πολλοί εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Υγείας έχουν πεθάνει επειδή δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν από την ασθένεια.  Τα ασθενοφόρα είναι γεμάτα με ασθενείς και μερικές φορές δεν ξεφορτώνουν.  Με κάποιους αρρώστους δεν ασχολείται κανένας, παρά μόνο οι συγγενείς του, που επίσης δεν λαμβάνουν τα προληπτικά μέτρα, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουν και οι ίδιοι.  Κάπως έτσι εξαπλώνεται ο ιός", είναι το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι νεκροί από τον Έμπολα έχουν φτάσει τους 2800.  Από αυτούς, 1578 θάνατοι έχουν καταγραφεί στην Λιβερία.

"Στην Λιβερία, οι πολίτες βάζουν θερμόμετρο για να ελέγξουν εάν έχουν πυρετό οπουδήποτε κι αν βρίσκονται, ακόμη και στο παντοπωλείο.  Αυτό συμβαίνει γιατί ο πυρετός θεωρείται ένα από τα πρωταρχικά συμπτώματα του Έμπολα".